Letos bo najbolj prodajni artikel ...

Letos bo najbolj prodajni artikel seveda ... Svetovno nogometno prvenstvo. No ne dobesedno, čeprav verjamem, da se bo okoli njega v Južnoafriški republiki zavrtelo veliko denarja. Mislil sem, da bodo najbolj prodajni artikli vsi, ki bodo povezano z nogometom.
Vsi bomo na vsakem koraku pričakovali nogomet, barve državne reprezentance, nogometno žogo, izjave nogometašev, ... Prav nič nas ne bo motilo (ali pa vsaj večine ne), če bo nogomet dobesedno na vsakem koraku. Kot bi si nadeli očala, skozi katera želimo nenehno videti nogomet in vse, kar je z njim povezano.
Vendar se to ne bo začelo šele v času nogometnega prvenstva. Pravzaprav se je začelo že včeraj. Pojavljajo se že prve nagradne igre, ki nas peljejo v Južno afriško republiko. Tudi prve tv spoti so že nogometno obarvani. Nemci pa imajo že vse v svojih barvah. Pa tu ne mislim samo žog, nogometnih dresov in navijaških rekvizitov. Prav vse so obarvali črno-rdeče-rumeno.

Želiš kupiti sanke - seveda črno-rumeno-rdeče. Pa šotor in spalna vreča tudi. In torba v obliki majice, jasno v pravih barvah. Pa stoli in viseče mreže.
In to je kaplja v morje. Ali pa še manj. Čisto vse je že v nacionalnih barvah. In v znamenju nogometa. Še tako nenogometna reklama, bo nenadoma postala povezljiva z nogometom. Storitev, v kateri ni duha športnega duha, bo ponujala športni užitek. In izdelek bo neuporaben, če ne bo v pravih barvah ali kako drugače povezan z nogometnim prvenstvom.

Imamo lahko od tega koristi tudi mi, ki se ne ukvarjamo s pred-med-in-po nogometnimi aktivnostmi? Seveda. Pridružiti se moramo vlaku, ki ga bodo poganjali drugi. Vsi okoli nas bodo skrbeli za odmevnost nogometnega prvenstva, zato je pričakovano od nas vseh, da svoje izdelke, storitve, ... prilagodimo nogometu. Škoda je neizkoristiti potenciala, ki ga bodo ustvarili drugi. Kako? To pa je stvar inovativnosti in domišljije. Verjamem, da boste do konca svetovnega nogometnega prvenstva naleteli na veliko izdelkov in storitev, ki jih bodo uspešno povezali z nogometom. Če boste naleteli na kakšno še posebej zanimivo, mi jo prosim pošljite na mail. Hvala že vnaprej. Nagrad pa ... ni.

Bomo tudi v iLabu pripravili kaj nogometno obarvanega? Seveda. Že razmišljamo o tem. Ampak, ker ne vemo še točno kaj, naj to ostane skrivnost :).

Seveda je možna tudi obratna možnost. V nekaterih evropskih prestolnicah so npr. že v času zadnjega evropskega prvenstva ustvarili predele mest, kjer v lokalih niso prenašali nogometnih tekem. Uspeh? Nimam pojma. Ampak vsekakor so morali vložiti bistveno več truda za uspeh.


Da bo leto Svetovnega nogometnega prvenstva čim bolj uspešno vam želim. In športnega duha seveda :).


Matjaž Sladojevič

Oddaljena pomoč

Hitri kontakti

Novice

Reklamna sporočila:

iSys.si