Zvezki ZLATI SPOMINI

november, 2008

Zvezki ZLATI SPOMINI

Zvezki ZLATI SPOMINI - prvonagrajeni spominek Kranja za leto 2008
Ideja za spominek je nastala na podlagi bogate Kranjske zgodovine arheoloških izkopavanj. Eno najpomembnejših najdb na območju Kranja predstavljajo predmeti, ki so bili del noše ženske visokega germanskega rodu pred 1400 leti.
Zlat prstan, masivna srebrna zapestnica in pozlačene sponke s poldragimi kamni tako predstavljajo rdečo nit ZLATIH SPOMINOV spominka, ki ga sestavljajo trije zvezki. Vsak zvezek je posvečen enemu izmed teh dragocenih predmetov in na prvih straneh opisuje pomen te za Kranj kot tudi za Slovenijo in Evropo pomembne najdbe.
Zvezki ZLATI SPOMINI predstavljajo zlati spomin mesta Kranja, prav tako pa možnost vsakemu posamezniku, da v njih ovekoveči laste zlate spomine.
Spominek je izdelan v dveh različicah - cenejši, ki je sestavljena iz treh na hrbtu spetih zvezkov, zvezanih s kranjsko mašno, in - dražji, ki jo sestavljajo trije zvezki/bloki s črnimi platnicami, na katerih je z zlato barvo natisnjen eden izmed najdenih predmetov. Le-ta se pojavlja tudi v notranjosti zvezka, na spodnjem desnem robu črtovja. Ta različica spominka deluje prestižno, k čemur pripomore tudi posebna škatla iz papirja zlate barve, v kateri so shranjeni vsi trije zvezki.

Oddaljena pomoč

Hitri kontakti

Novice

Reklamna sporočila:

iLink.si