Criterionova zbirka

04. november 2010

Za filmske fane kot sem sam, je zbirka Criterion pravi zaklad, ki vsebuje vse najkakovostnejše „video tripe“ iz preteklosti in sedanjosti: od spoliranih spektaklov in hollywoodskih studijskih visokoproračuncev do cenenih, najnizkotnejših, moralno in tehnično mejnih proizvodov človeške domišljije. Vsi naslovi, ki jih je ekipa Criteriona uvrstila v svojo elitno vrsto so restavrirani, opremljeni z dokumentarnimi dodatki na plošči in imajo priloženo obširno brošuro o avtorju ali filmu. Dober film se v tej zbirki tretira tako kot si zasluži.

K temu sodi tudi grafična oprema škatel in priloženih brošur, ki so delo njihovih oblikovalcev in vabljenih ustvarjalcev (znanih imen kot je stripar Daniel Clowes ki je ilustriral opremo za DVD "Naked Kiss" in slikarka Caitlin Kuhwald za  "Amarcord") in vsaj meni večkrat priloži utež na tehtnici za nakup njihove izdaje določenega naslova proti kaki precej cenejši verziji. Grafična oprema izdaj Criterionove zbirke s stilom ilustracij, izborom slik in kompozicijami odraža založbino razumevanje in ljubezen do vsakega filma, ki so se ga odločili uvrstiti v svojo zbirko.

Zbirka Criterion:
www.criterion.com

Matjaž

Nekaj meni najljubših naslovk iz zbirke.

Komentarji

Oddaj komentar

Spodnji test nam pomaga omejiti avtomatizirano oddajo komentarjev. Pravilno rešen test je pogoj za oddajo komentarja. Hvala za razumevanje.

Oddaljena pomoč

Hitri kontakti

Novice

Reklamna sporočila:

iLink.si